Konsten att överleva illvilliga vädertillstånd, evighetskonversationer & vänskapliga javastunder

Oiga

Kan hända att det är lite av ett i-landsproblem att klaga på den rådande värmen men det är inte okej när man tror att man ska halka ur strumporna och dra på sig ett benbrott så fort man rör sig en kvadratcentimeter. Utöver detta så är kroppshyddan lika klibbig som att man skulle smetat in sig i tio liter barnolja och studsat ner i en container med sockervadd. Min bil som är långt ifrån den mest högteknologiska på kontinenten har ingen AC heller, vilket gör att det känns som att rulla runt i en gigantisk kuvös från helvetet. Kan tala om att det inte är lätt att försöka styra omkring och försöka akta pensionärer som släpar sig över övergångsstället i ultrarapid när man samtidigt måste kippa efter luft som en astmatisk mört på land.

Det är nästan så att jag börjar tycka att det är mer angenämt med vinter, även fast det då snarare är så att man bara väntar på att kroppsdelarna ska frysa till is, krackelera och ramla av. Kanske att man alltid ska dra med sig en skottkärra året runt vart man än går så man kan samla ihop lemmarna i fall att dom lossnar av kylan eller smälter iväg på grund av värmen. Jag har tänkt på hur klena och förutsägbara vi svenskar egentligen är, för om det blir ett minimalt omslag i vädret får alla panik och blir helt paralyserade varpå ingen kan prata om något annat förrän solen har gått ner och kusten är klar att krypa fram under parasollet.

Det man förundras mest över är att vi egentligen aldrig tröttnar på att diskutera detta oändliga samtalsämne. Oavsett om det regnar, snöar, haglar, är högtryck så man sprängs eller lågtryck så man svimmar så blir vi liksom lite glada av att ha något unisont med tanten i kassan på Konsum. Även om Ingalill Svensson eller vad hon nu kan tänkas heta äter bruna bönor till frukost veckans alla dagar och lyssnar på raspiga LP-skivor med mediokra tyska dansband så har man i alla fall vädret gemensamt. Är det inte vackert så säg? Tänk vad mycket problem folk skulle slippa i Afghanistan, Irak och alla andra krigshärjade områden om de rivaliserande militärstyrkorna kunde slå ner arslet, skruva upp en kaffetermos och diskutera väder och vind istället.Plopp

Kommentarer
Postat av: Bertrand

Salut Ellie!Je suis Bertrand est je suis francois mais habite a Falun, comme tu.Tu es une fille trés belle! Est aussi trés "sexy"!Mon no. 023 - 77 12 25Gros baiser - Bertrand "Bertie"

2010-08-03 @ 20:37:41
Postat av: Bertrand

Salut Ellie!Je suis Bertrand est suis francois, mais habite à Falun, comme tu.

Tu es une fille trés belle! Est trés "sexy".Mon no. 023 - 77 12 25 (travail)Doux baiser. Bertrand "Bertie" Limeges

2010-08-03 @ 20:45:24
Postat av: Bertrand

Pardon, je écrire le commentair deux fois. Pardon pardon!

2010-08-03 @ 20:49:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0