Inkompetenta i-landskockar och krassa skördekoncept

Det är väl inte undra på...

...att det behövs såna höga betyg och långa utbildningar, felfria meriter och arbetslivserfarenhet nuförtiden när folk uppenbarligen inte längre klarar av att skala potatis och skära morötter. Jag såg idag en reklam om en påse med färdighackade rotfrukter man kunde stoppa in i ugnen, perfekt för grillkvällarna. Säger bara gu-dars-skym-ning. Sen när blev det jobbigt att använda en kniv i köket? Har det gått så långt att fruntimmer inte längre vet hur man hanterar en skärbräda? Då är jag beredd att hålla med alla män att det får vara nog, då har kvinnan blivit släppt lite för långt bort från spisen och behöver med det snaraste nya restriktioner.



Vid närmare eftertanke så kan jag inte komma på någonting som inte redan finns färdigt. För att ta några vilda exempel; färdig nyponsoppa (se där, det blev helt enkelt för ansträngande att använda vispen), ärtsoppa på rulle (för er som äter det kan jag informera om att man faktiskt inte behöver börja med att slakta en gris för att slutligen kasta ner några fläsktärningar) och alla dessa efterrättspajer där paketet är delat på mitten med degen i det ena facket och rabarbern eller vad för nåt annat gegg det kan tänkas vara i det andra. Så från och med nu så finns det inga pajer som gör sig självt, utan dom liksom föds fram i paket.



Generationen efter oss kommer förmodligen tro att bearnaisesås kommer från en porlande källa i landet som ser ut som en stövel (har hört talas om att det heter Frankrike) och att pannkakor är tillplattade utkavlade skivor från träd som blivit vattnade med mjölk, ägg, socker och övriga ingridienser. Köttfärssåsen kanske fortfarande har en grund med köttfärs, men den kommer man antagligen tro kommer från en köttfärsbuske från de vida slätterna i Avesta-Krylbo.

Det kanske inte är sån bra idé att låta en ungdom som tror att fiskpinnar är en huvud,- fjäll-, och stjärtfri fisk som föds med panering, att bli hjärnkirurg. Att oxfilé plockas från sällsynta träd på Irland vore det ju inte toppen om en slaktare gick runt och hade föreställningar om, för då skulle han bli tvungen att plantera träd först. För att få en skörd utan resultat givetvis.

Är man med om en bilolycka och förlorar en lem, hoppas man nog att läkaren som är sportfantast ska se skillnad på det saknade benet och ett basebollträ. För i slutändan så skulle alla som varit med om en sådan tragisk olycka, stutta fram med en planka istället för ben som skulle resultera i en himla slagsida som man eventuellt i slutändan måste göra någonting åt. Då kommer det i längden kosta sjukvården en massa pengar, som i sin tur visserligen gör att ingen behöver utbilda sig till någon som helst titel inom vården. Så var problemet löst!

Ballongdans x 5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0