Välgörenhet, pälsmössetanter och musikaliska bärplockare

Om man inte visste att det snart är jul,

skulle man garanterat märka det på alla som går runt och ruskar med insamlingbössor överallt på stan. Strategiskt utplacerade som prickskyttar står dom där med sina Rädda Barnen skyltar och formligen hoppar på en när man kommit ut från en affär. Hur kan det komma sig att dom inte står där på somrarna? Är det möjligen så att dom fattiga länderna inte är så fattiga egentligen under resten av året förutom jul, att dom kanske har en blommande turism, obegränsat med pengar och kräftskivor annars?

Det skulle ju inte vara helt överraskande, så duktiga dom med bössorna är. Vart man än vänder sig så rasslar det till och framför en så står det nån vindögd tant i pälsmössa med blöta hundvalpsögon och mungiporna nere i knävecken. Borde dom väl veta bättre och förstå att man behöver parkeringspengar. Jag menar nog är det väl viktigare att kunna parkera bilen och få en häftig p-biljett än att låta något barn i Sudan få mat för dagen? Man ska ju faktiskt minnas att man bor i ett i-land, man måste därför ha i-landsproblem och lära sig att prioritera för sin egen välfärd. Inte får man nåt diplom för att man skickar pengar till andra sidan atlanten. Men det kan ju mest bero på att dom inte har råd med papper.

På tal om att samla in pengar, nu har dom dragspelande polackerna etablerat sig ypperligt bra i den här stan och detta kan man märka för att det tutar och piper lite överallt där man går. Tillsammans med Rädda Barnen-tanterna så bildar dom en skarp allians som är intressant att observera. Utanför systemet stog en yngre kille och fingrade sporadiskt på knapparna, och på marken hade han lagt ut en handduk där man kunde lägga pengar. Antagligen så vädjade han till dom synskadade människorna i stan, för någon empati från dom med fullgod syn har jag svårt att tro att han kunde få. Han hade nämligen märkesskor, dyra märkesjeans och en huvtröja av märket Nike samt en klocka av typen "inte billig". Det är ju det jag sagt, man ska börja använda sig av ett instrument och dra in lite pengar. Det skulle nog bli en stor hit om man började spela på såg tror jag. Men det skulle mest vara för att folk ville betala för att man skulle sluta spela.

Nu ska jag och min söndagsbittra ironi dra oss tillbaka och lyssna på lite arabisk musik och "yayayayayayayayayayayaya" från andra sidan väggen. Tänk vad dom är musikaliska, speciellt på söndagar. Det är fint, man ska glädjas åt det lilla!

Kalinka kalinka

Kommentarer
Postat av: Håkan westberg

Du har alldeles rätt i allt du skriver,men speciellt de dragspelande polackerna eller vart dom nu kommer ifrån.Jag kan heller inte förstå vad de håller på med!Det blir ju aldrig nån riktig dragspelslåt uten som du skrev ett gnissel å pipande bara.Man måste väl åtminstånde kunna nån låt för att stå och spela offentligt.Men det bryr de sig inte om,huvudsaken att det låter nåt,för man kan ju heller inte säga att dom spelar fel på någon låt eftersom dt inte är någon.De som eventuellt lägger en slant till vedebörande är så omusikaliska att man måste tro att de låtsas tappa småpengarna.

2008-12-08 @ 16:30:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0