Världens fetaste hybrider i aprilvädret

226483-7

Vad kan ha hänt med dessa pippifåglar?

Dom finns nere vid Tisken. Ser ut att väga ungefär 5-6 kg och det läskiga är att dom INTE finns med i fågelboken. Är dom inte helt sanslöst underliga? Det ser ut som att dom heter Tjaikowskij och Puutin och är från Ryssland. Ryska ankor som flyger (eller ja, dom ser ju inte ut att kunna flyga så dom vandrar nog snarare) till Sverige för att pröva lyckan. Ungefär som människo-trafficing, exempelvis Polen. Äckliga ryska trafficing-ankor med andra ord! Finns det ingen anka som motsvarar en undersökande Janne Josefsson, ivrig Sverker Olofsson eller Robert Aschberg med pondus som har en dold kamera under fjäderskruden och kontrollerar invandrande fåglar? Vissa kan ju faktiskt vara smittade med fågelsjuka. Vems ansvar är det att se till att dom stannar i sitt hemland då? För jag tror inte att varken Fredrik Reinfeldt eller Maud Olofsson skulle skaffa en hobby som gick ut på att sitta på svenska gränsen under en tall och stoppa fåglar för att kontrollera deras hälsa.



image9

Härliga vår! Eller.. vinter?

Det är ju april. Och svenskar brukar ju kunna kalla vädret denna månad, lite klämkäckt, för "april-väder". Ungefär som att det skulle vara något lustigt med att vädret slår om från solsken och +12 ºC till snöstorm och -5ºC.
Så jag är inte helt säker på att jag förstår mig på det svenska vädret. 
I och med att vårat stackars folk går runt och får vårkänslor som sen släcks lika fort som en cigarett man tänder inne på krogen nuförtiden, så är det inte konstigt att vi går runt och blir lite halvbittra. Speciellt de som nyss har bytt till sommardäck och sen blir överraskade av att det yr snöflingor så långt ögat kan se, det är världens snöslask och har man tur så kanske det fryser på till kvällen så man kör av vägen, voltar ut i skogen tills det smäller i ett träd och huvudet blir fastklämt av en airbag. Så dom som nyss har bytt däck är det lite mer synd om, för från att dom slår upp ögonen på morgonen så vet dom inte om dom kommer överleva dagen och komma hem helskinnade. Förutsatt att dom måste använda bilen. Och det är ju enbart den procenten som har bytt däck. Tänk då vad många som får andra slags problem, för att moder Natur (hon kanske heter Birgitta) inte kan bestämma sig nångång. Den beslutångesten går säkert att jämföra med hur Linda Rosing måste känna sig när hon kommer in på en skönhetssalong och inte vet om hon vill trycka in mer Botox i läpparna, göra pannan större, pumpa upp röven, bleka anus, tatuera ögonbryn eller förstora brösten. Skönt att man inte är Linda Rosing, det skulle bli så komplicerat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0